”The Martian” er tilbage som nummer 1 i USA

DB - BLACKAMAR (720x329)

Ridley Scotts sci-fi film ”The Martian” har virkelig fået tag i publikum over hele verden. Filmen indspillede $15,5 mio. over weekenden i USA, hvilket betød at filmen atter er at finde på den amerikanske hitlistes førsteplads. Filmens globale indspilning er nu oppe på $384,4 mio.

Til gengæld floppede alle fem nye film, som blev udsendt i den forløbne weekend. Fælles for fire af filmene er, at de blev slagtet af både anmeldere og publikum.

”The Last Witchhunter” med Vin Diesel indspillede $10,8 mio. de første tre dage. En temmelig dårlig åbning i betragtning af Diesels popularitet og at filmen har kostet hele $75 mio. at producere. Filmen modtog en ”B-”-rating på CinemaScore og en 14%-rating på Rotten Tomatoes.

”Paranormal Activity: Ghost Dimension” indspillede $8,2 mio. Filmen er tydeligvis mærket af Paramounts plan om en hurtig udsendelse på de digitale medier på internettet. Under alle omstændigheder er det den dårligste åbning nogensinde for en film i denne franchise. Filmen modtog en ”C”-rating på CinemaScore og en 13%-rating på Rotten Tomatoes.

De to øvrige nye film: ”Jem and the Holograms” og Barry Levinson’s “Rock the Kasbah” med Bill Murray, kom ikke engang på top 10. “Rock the Kasbah” indspillede $1,5 mio. og ”Jem and the Holograms” $1,3 mi.

”Jem and the Holgrams” modtog en ”B+”-rating på CinemaScore og en 20%-rating på Rotten Tomatoes.

“Rock the Kasbah” modtog en ”B-”-rating på CinemaScore og en 8%-rating på Rotten Tomatoes.

Totale katastrofer og to af de dårligste åbninger nogensinde på film fra et af de store amerikanske studier.

Det engelske periodedrama ”Suffragette” klarede sig ikke meget bedre, om end anmeldelserne var mere positive. Filmen åbnede i fire biografer i LA og NY og indspillede $77.000, med et salsgennemsnit på skuffende $19.250. Filmen modtog dog en 79%-rating på Rotten Tomatoes.

Næste weekend åbner følgende film i USA: Komedien ”Burnt” med Bradley Cooper og gyserkomedien ”Scouts Guide to the Zombie Apocalypse”.

1a1sfinal (720x398)