“The Martian” holder førstepladsen i USA

DB - BLACKAMATIAN (720x333)

Ridley Scott’s “The Martian” holdt førstepladsen på den amerikanske top 10 denne weekend, med en indspilning på $37,0 mio. Det var langt bedre end forventet. Filmen har til dato indspillet $108,7 i USA og den globale indspilning er oppe på $226,5 mio.

De to nye film i USA denne weekend repræsenterer en god og en dårlig nyhed.

Lad os starte med den gode nyhed først.

Danny Boyles “Steve Jobs” åbnede med $521,000 i kun fire biografer i LA og NY. Det giver et gennemsnit pr. biograf på $130,236 — det højeste salsgennemsnit i foreløbig i 2015. Faktisk at tallet blandt de bedste nogensinde.

“Steve Jobs’” åbning lover godt for filmen, som nu kan ekspandere og gøre sig bemærket i forbindelse med både Oscar og Golden Globe. Den anmelderroste film er skrevet af Aaron Sorkin og har Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen og Jeff Daniels i de væsentligste roller. Rotten Tomatos belønnede filmen med en 89%-rating.

Til gengæld er der dårlige nyheder for Warner Bros. og studiets seneste film ”Pan”. Filmen åbnede med $15,5 mio. og den åbning giver ikke meget håb om at kunne dække det $150 mio. store produktionsbudget.

De amerikanske familier viste desværre ikke meget interesse for Joe Wright’s Peter Pan-eventyr. Filmen fik sønderlemmende anmeldelser og måtte nøjes med en 22%-rating på Rotten Tomatoes. Filmen modtog en ”B+” CinemaScore fra publikum.

”Pan” skulle oprindeligt have haft premiere i juli, men Warner valgte at skubbe filmen. Der er altså god grund til at frygte det værste, når Warner skubber en film, med ”Jupiter Ascending” i klar erindring.

Med mindre filmen overrasker internationalt, må Warner imødese et stort tab på filmen i samme klasse som Disney og Fox gjorde tidligere på året, med henholdsvis ”Tomorrowland” og ”Fantastic Four”

Næste weekend åbner følgende film i USA: Steven Spielbergs koldkrigsthriller ”Spionernes bro” med Tom Hanks, Guillermo del Toros gyser ”Crimson Peak” med Tom Hiddleston og Jessica Chastain og Rob Lettermans familiefilm ”Gåsehud” med Jack Black.

1aksksks (720x455)