The Screening Room: Modstanden vokser og vokser

DB - A BLACKIDEALS (740x346)

Efter Roland Emmerich, Brett Ratner, Christopher Nolan, James Cameron og producenten Jon Landau har udtalt deres modstand overfor The Screening Room, er endnu to Hollywood-ikoner blevet inkluderet i modstandsbevægelsen: Bill Mechianic og M. Night Shyamalan.

Bill Mechanic, som stod bag opbygningen af Disneys home entertainment-sektor, og som arbejdede med pay-per-view før det og hjalp til med at drive 20th Century Fox, har netop udtalt at The Screening Room er udtryk for kortsigtet tankegang.

Både UNIC og NATO har ligeledes afvist idéen og ingen Hollywood-studier har indgået nogen form for aftale med The Screening Room. Disney skulle endda være direkte modstandere.

Bill Mechanic udtaler følgende til amerikanske medier: ”Alt der forsøger at eliminere biografvinduet eller blot afkorte det, er udtryk for kortsigtet tankegang. Hvis biografvinduet ikke længere fandtes, ville det blive en verden som var kontrolleret af giganter og kun få ville kunne bryde igennem. Det er meget nærsynet ikke at betragte det som ultimativt ødelæggende.”

Han udtaler også at det langsigtet vil være skidt for filmkunstnerne, specielt hvis man vil lave kunstneriske film, som skiller sig ud. “Når du er på internettet, skal du ikke længere konkurrere med 16 film i en biograf, eller otte, eller selv fire. Du skal konkurrere med titusinder af film på streaming. Forbrugerne vil fare vild.”

Iøvrigt kan Mechanic informere om at der er en række eksisterede kontrakter mellem studierne og udbydere af film i home entertainment-sektoren, som er en hindring for forslaget om The Screening Rooms eksklusive ret til underholdning i hjemmet. “Der er alt for mange interesser involveret om hvem der ejer hvem. Man ville aldrig kunne give The Screening Room eksklusivitet.”

Den Oscar-nominerede filmskaber, M. Night Shyamalan, er også modstander af The Screening Room.

Vi lader Shyamalans tweets tale for sig selv:

1akvbs (747x1700)