”Thor: Ragnarok” åbner kollosalt

DB - ABLACKTHOR (720x322)

I en tid hvor mange franchises kæmper for overlevelse, står “Thor: Ragnarok” som en behagelig undtagelse. Filmen åbnede i denne weekend med $121,0 mio. i USA og globalt er filmene allerede oppe $427,0 mio. Filmen har kostet $180,0 mio. at producere.

Filmen er 41 procent foran sidste film i denne franchise: ”Thor: The Dark World”, som åbnede med $85,7 mio.

I ”Thor: Ragnarok” returnere Chris Hemsworth i rollen som Thor og introducerer Cate Blanchett i rollen som Hela, dødsgudinden.

Hemmeligheden bag filmens succes? Well, udover Marvel-brandet, har ”Thor: Ragnarok” uden tvivl profiteret på at også andre figurer fra Marvel-universet, nemlig The Hulk (Mark Ruffalo) og Dr. Strange (Benedict Cumberbatch), medvirker. Ja, og så er filmen bliver modtaget med klapsalver fra publikum. Filmen har modtaget en ”A”-rating på CinemaScore.

Anmelderne lader ligeledes til at være ovenud tilfredse med Marvels seneste film, og har præmieret filmen med en 93%-rating på Rotten Tomatoes.

Så heldig var den anden af weekendens franchises desværre ikke. ”A Bad Moms Christmas” åbnede med $17,0 mio. i USA over weekenden. Men da filmen allerede havde premiere i onsdags, bringer det de første fem dages indspilning op på $21,6 mio. Filmen har kostet $28,0 mio. at producere.

Det er langt under forventningerne. Filmen var spået til at åbne med $25-$28 mio.

Den originale ”Bad Moms”-film åbnede med $23,8 mio. i sommeren 2016.

”A Bad Moms Christmas” blev modtaget af en 32%-rating på Rotten Tomatoes og en ”B”-rating på CinemaScore.

Grets Gerwigs instruktørdebut ”Lady Bird” er åbnet flot. Filmen har scoret det højeste salsgennemsnit i 2017 med en åbning på $375.612,-, hvilket giver et salsgennemsnit på hele $93.902,-. Filmen åbnede i fire biografer i hhv. Los Angeles og New York.

Filmen har Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Lucas Hedges og Timothee Chalamet i de væsentligste roller.

”Lady Bird” blev modtaget af en ren 100%-rating på Rotten Tomatoes. Stensikkert en af film, som kommer forrest i Oscarkapløbet.

Næste weekend åbner følgende film i USA: Sean Sanders ”Daddy’s Home 2” Mark Wahlberg, Will Ferrell, Mel Gibson, Linda Cardellini og John Lithgow. Kenneth Branaghs ny-indspilning af ”Mordet i Orientekspressen” Med ham selv, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Michael Peña, Judi Dench og Derek Jacobi. Martin McDonaghs krimi-drama ”Three Billboards Outside Ebbeing, Missouri” og Joachim Triers norske drama ”Thelma”.

1a8 (720x423)