THX og Cinionic præsenterer nyt Premium Large Format til biograferne

Der findes hele 18 forskellige typer ”Premium Large Format” i biografer over hele verden, blandt andet IMAX og Dolby Cinema.

Og nu melder nummer 19 sig på banen: THX vil præsenterer sit ”THX Ultimatve Cinema”-koncept denne sommer i Regency Westwood Village Theatre i Los Angeles.

THX, som er grundlagt af filmskaberen George Lucas, samarbejder med Cinionic, et joint-venture selskab, sammensat af Barco, CGS og ALPD. Cinionic tilbyder et Barco laser-projektionssystem som leverer billeder i 4K opløsning.

THX har navnet som fordel. Publikum forbinder i forvejen THX med stor lyd og en god biografoplevelse, og det står stærkere end brands man aldrig har hørt om, f.eks. ”MJR Epic”, ”Emagive” eller ”Grand Screen”.

THX meddeler, at Regency Village Theatre har fået “mange opgraderinger af lydsystemet og akustikken”. Biografen overholder i forvejen THX Certified Cinema-standarden.

THX og Cinionic samarbejdede med biografejeren, akustiske konsulenter og udstyrsinstallatører for at skabe en unik designpakke med arkitektoniske og tekniske krav til lyd for at sikre en overlegen filmoplevelse.

Cinionics 4K RGB laserprojektor kan også prale af high frame rate og high-dynamic range (HDR) samt wide-color gamit.

Cinionic blev skabt for at skabe en ny visuel standard, der kan drive biografsektoren fremad. Ingen tvivl om samarbejdet er sat i stand for at kunne give Dolby (et andet stærkt brand) konkurrence.

THX og Cinionic sigter efter at udbrede deres PLF-løsning globalt.