”Transformers: Age of Extinction” sejrer over hele kloden

DB - G TRANSFOERMS (720x324)

Michael Bays 3D tentpole er den første film, som i 2014 er nået over $100 mio. i åbningsweekenden i USA. Kina er lige i hælene på USA, med en åbning på $90 mio. Den globale indspilning ramte $301,3 mio. de først tre dage.

Filmen, som har kostet $210 mio. at producere, modtog en “A-“ rating på CinemaScore, til trods for mindre favorable anmeldelser.

Seneste afsnit i ”Transformers”-franchisen byder på en ny hovedrolleindehaver i skikkelse af Mark Wahlberg, som erstatter den uregerlige Shia LaBeouf.

Og det er uden sammenligning den største åbning i Wahlbergs karriere, takket være en stærk dominans af mandligt publikum (64 procent).

Michael Bay er vendt tilbage i instruktørstolen og filmen betragtes som en ’reboot’ på grund af filmens nye stjerner, som også omfatter Nicola Peltz og Jack Reynor.

”Transformers: Age of Extinction” foregår fire år efter det ødelæggende slag mellem Autobots og Decepticons i Chicago.

“Transformers: Age of Extinction” slog dermed alle de hidtil største successer i 2014: ”Godzilla” åbnede med $93,2 mo., mens “The Amazing Spider-Man 2” indtjente $91,6 mio. og ”X-Men: Days of Future Past”, $90,8 mio.

Ingen tvivl om filmen vil holde sig på toppen længe, da den ikke vil få synderlig konkurrence i rum tid frem.

De fire film i franchisen har, incl. åbningsweekenden på den seneste, totalt indspillet 3 milliarder dollars globalt.

John Carneys ”Forelsket i New York” åbnede ligeledes i USA denne weekend. Filmen, som har Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine og Hailee Steinfeld i hovedrollerne, indspillede solide $148,325 de første 3 dage i kun fem biografer i New York og Los Angeles.

DB - BOX (720x406)