Trods corona: Ny luksusbiograf på vej

Jan Boye Thomsen (tv.) og Mads Viktorius i dét, der til februar bliver Ballerups ny luksusbiograf (PR-foto)

Corona har medført krise hos de danske biografer. Salgstallet i 2020 er næsten halveret i forhold til 2019, og de udenlandske storfilm bliver skubbet til senere premiere og gør det svært for biograferne.

Alligevel trives optimismen rundt omkring. Og i Ballerup er en ny luksusbiograf på vej. Det er FORMAT-biografen, der får fire sale med i alt 349 sæder, Dolby ATMOS i alle sale og 4K laser.

Biografen bygges på toppen af Ballerup Centret ud mod Baltorpvej, og de to mænd, der står bag biografen, kunne i denne uge præsentere navnet FORMAT som et tegn på, at planerne er ved at være tæt på realisering.

“Jeg er glad for, at vi endelig kan præsentere navnet for Ballerups borgere, der kan se frem til en moderne biograf med højt til loftet og den velkendte hygge, som vi tager med fra Baltoppen Bio,” siger Jan Boye Thomasen, der har mange års erfaring netop fra Baltoppen Bio.

Ved hans side står 29-årige Mads Viktorius, som hermed gør sin entré i biografbranchen.

“Jeg har længe drømt om at gøre min passion for film og interesse for biografer til min levevej, og jeg glæder mig til at kunne dele min glæde ved gode filmoplevelser med vores biografgæster, når vi åbner,” siger Mads Viktorius.

Byggeriet gik i gang i januar i år, og FORMAT-biograferne åbner dørene til første visning til februar 2021.