Tyske biografer presser Angela Merkel

De tyske biograf- og filmorganisationer har rettet henvendelse til Bundeskanzler Angela Merkel: Hjælp os nu! (Foto: Unsplash.com/Leon Seibert)

“Det er på høje tid, at det kulturelle liv i Tyskland vender tilbage. Også selvom pandemien endnu ikke er overvundet.”

De tyske biograf- og filmorganisationer skrev i sidste uge et åbent brev (tysk) til Bundeskanzler Angela Merkel samt delstats-præsidenterne over hele landet med en klar opfordring:

Biograferne kan ikke holde meget længere til at være lukkede. Så tænk biograferne med ind i genåbningen, og åbn os ikke senere end til påske.

Status for de tusindvis af biografer over hele Tyskland er, at de har været lukket på grund af corona-pandemien siden 2. november sidste år.

Budskabet fra de tyske organisationer var delt i tre punkter:

  1. Biograferne skal ikke åbne senere end andre kulturelle institutioner
    Dette skyldes, at der i biograferne både er mulighed for god afstand mellem gæsterne, og der er masser af udluftning og dermed ingen udpræget risiko for smittespredning (dette svarer 1:1 til de danske erfaringer fra Danske Biografer)
  2. Åbning skal senest ske til påske
    Det er nødvendigt at have en premieredato klar. På den måde vil distributørerne også være klar til at sætte gode film op
  3. Åbn hele landet samtidig
    Idet biograferne opererer på et nationalt marked, er det tvingende nødvendigt at åbne samtidig for landets biografer. Det er den eneste måde, hvorpå man kan give biografgæsterne mulighed for at opleve nye film på

En engelsk nyhedsartikel om initiativet kan læses her.