UNIC lancerer mentor-ordning for kvinder i biografbranchen

DB - ABLACKHWOMAN (720x325)

The International Union of Cinemas (UNIC) har lanceret sin ”Women’s Cinema Leadership Scheme”, et etårigt pilot-mentorprogram for kvinder i biografbranchen.

Programmet vil give seks kvinder mulighed for samarbejde med og modtage karriererådgivning fra seks højtstående kvindelige ledere, anerkendt for deres ledelse og forretningsmæssige succes på tværs af det bredere biograflandskab.

Nogle af de mest succesrige kvindelige ledere fra branchen har tilsluttet sig ordningen som mentorer, blandt andre Edna Epelbaum, schweizisk biografejer og formand for den schweiziske biografforening; Montse Gil – næstformand og administrerende direktør for Paramount Pictures i Spanien; Veronica Lindholm – Administrerende direktør i Finnkino, Finland; Corinne Thibaut – International direktør, Cinema & Leisure i Coca-Cola, Dee Vassili – Direktør i VUE Entertainment International, England, og Michelle Walsh – COO hos VOX Cinemas, De Forenede Arabiske Emirater.

Programmet er et centralt element i UNICs bestræbelser på at tage fat om den nuværende underrepræsentation af kvinder i de højere lag af biografsektoren.

UNIC’s Præsident Phil Clapp, byder initiativet velkommen og udtaler:

“Mere udbredt repræsentation af kvinder på højt niveau i vores branche er ikke bare et spørgsmål om retfærdighed; Det er også nøglen til virksomhedernes vækst og bedre styring. Der er tydeligt meget, der kan gøres for at opmuntre og styrke nye kvindelige fagfolk i biografsektoren, især ved at identificere rollemodeller og etablere støttemekanismer til styrkelse af potentialet i den kvindelige talentmasse.

I lanceringen af ​​dette pilot-projekt håber UNIC at være med til at tage nogle små skridt i forsøget på at løse denne udfordring. Vi foregiver ikke, vi har svaret. Men vi håber, at det er en begyndelse.

UNIC’s ”Women’s Cinema Leadership Scheme” er et paneuropæisk tværsektorielt program med deltagelse af ni virksomheder i otte lande.

UNIC – The International Union of Cinemas – repræsenterer interesser for biografforeninger og biografejere, der dækker 36 lande i Europa og i nabolande.

Om programmet:
UNIC’s ”Women’s Cinema Leadership Program” er et 12-måneders pilotprojekt, der vil se 6 ledende kvindelige erhvervsledere, der hver især er mentor for en “up and coming” kvindelige biografansat, der i øjeblikket arbejder i et europæisk biograffirma (som er et direkte eller indirekte medlem af UNIC). Udover månedlig mentorordning vil ordningen også omfatte netværksmuligheder og workshops.

Yderligere information:
Diana Stratan
Programkoordinator
Dstratan@unic-cinemas.org / +32 2 8809939