UNIC opfordrer til EU-politik bliver baseret på facts

DB - BLACKUNIV (720x344)

Pressemeddelelse fra UNIC – The International Union of Cinemas

Bruxelles, den 5. juni 2015 – UNIC – The International Union of Cinemas, sammenslutningen af europæiske biografers brancheforeninger og betydende biografkæder, offentliggjorde i dag sin årsberetning, som viser de vigtigste tendenser og aktuelle udfordringer og muligheder på tværs af 36 medlems lande.

Se årsrapporten her

Årsrapporten giver et overblik over udviklingen i den europæiske biografsektor det seneste år. Tilskuerantallet (+1,7 pct) og indtægterne (+0,6 procent) steg en smule på tværs af medlemslandene, trods VM i fodbold og svage amerikanske film.

Markedsandelen for europæiske film i EU steg til imponerende 33,4 procent. UNIC-medlemslandene tegnede sig for 28 procent af det globale biografmarked – og overhaler dermed USA. Det understreger vigtigheden af ​​Europa for at den stadig mere globaliserede industris succes.

Rapporten anskueliggør også de politiske interesser biografoperatører i EU, for at sikre biograferne forbliver øverst på Europas dagsorden for film.

I en kommentar til dagens offentliggørelse, udtaler UNIC-præsidenten Phil Clapp:

“Partnere i Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet har konsekvent opfordret til mere dokumentation for de mange økonomiske, sociale og kulturelle fordele, som biografer bidrager til samfundet, såvel som biografernes bidrag til trivslen for hele filmindustriens økosystem.

Vi er derfor glade for at dele denne dokumentation med kolleger og partnere i Europa og over hele verden, i håbet om at det vil tilskynde til mere velinformeret beslutningsproces i en lang række spørgsmål. EU i særdeleshed, men også politiske beslutningstagere i mange UNIC-lande, der i øjeblikket gennemgå ophavsret i forbindelse med en mediepolitik, der er afgørende for succes i biograferne. Det er væsentligt de forstår den grundlæggende rolle, biograferne spiller. “

UNIC har gennem de seneste år udbygget sin rolle som forum for udveksling af meninger og forståelse mellem biografejere og andre af filmverdenens aktører, især gennem CineEurope, unionens officielle årlige kongres.

Organiseret i samarbejde med Film Expos gruppen ​​Prometheus Global Media, samler CineEurope hvert år biografejere og fagfolk fra mere end 50 lande. 2015-udgaven af ​​showet vil finde sted fra 22.-25. juni i Barcelona, og et stigende antal europæiske og internationale virksomheder fra både biograf- og filmdistributionssektoren deltager. Centrale elementer i showet vil blive oversat til delegerede på fransk, tysk og spansk.

 

UNIC

UNIC – The International Union of Cinemas – repræsenterer interesser for biografforeninger og biografer, der dækker 36 lande i Europa (http://www.unic-cinemas.org). Medlemslandene tegner sig for mere end 33.000 biografsale og et årligt tilskuerantal på over 1,15 mia. i 2014.

CineEurope

CineEurope er den officielle årlige konference for UNIC og viser kommende film fra både Europa og USA, informative seminarer og CineEurope Trade Show. CineEurope er produceret af Film Expos gruppen ​​Prometheus Global Media, ejer af førende publikationer og arrangementer for underholdningsindustrien. (http://www.filmexpos.com/cineeurope).

Kontakt

Jan Runge
Chief Executive
Union Internationale des Cinémas | International Union of Cinemas | UNIC
Av. des Arts 10-11 boîte 11 | 1210 Brussels (Saint-Josse-ten-Noode) | Belgium
T +32 2 8809939 | M +32 485 469 203
jrunge@unic-cinemas.org | www.unic-cinemas.org