UNIC: The Screening Room giver anledning til stor bekymring

DB - BLACKUNIV (720x344)

Pressemeddelelse udsendt af UNIC, The International Union of Cinemas.

Bruxelles, den 18. marts 2016: The International Union of Cinemas (UNIC), den europæiske biografsammenslutning, som repræsenterer biografforeninger og større biografkæder i 36 lande, har i dag udsendt deres position på grundlag af de historier medierne har bragt om det foreslående initiativ “The Screening Room”

Et stort flertal af UNIC-medlemmer betragter ”The Screening Room” med stor bekymring. Modellen, som er blevet præsenteret, tilbyder få fordele for biograferne og deres distributionspartnere, mens hele idéen repræsenterer betydelige risici.

Selvom det er naturligvis er op til den enkelte biograf at aftale samhandelsvilkår med partnere i filmdistribution, vil UNIC gøre gældende, at den eksklusive biografpremiere på en ny film med til at skabe enestående publikumsbevidsthed om filmen og i sidste ende gavner lanceringen på alle efterfølgende platforme, herunder VOD.

Alt tyder på at eksklusive tilbud går godt på de digitale markeder og det bidrager til at opretholde publikums ønske om indhold af høj kvalitet. Det er også velkendt, at online pirateri har en meget ødelæggende indvirkning hele vejen igennem filmens værdikæde.

Vi er derfor meget bekymret for en model, der kan resultere i en spredning af film i høj kvalitet, gennem ophavsretlige krænkelser online allerede på det tidspunkt filmene har biografpremiere og videre gennem hele værdikæden. Risikoen her er ikke bare at det vil gå ud over biograferne, men at det vil gå ud over alle platforme, der bidrager til den bredere filmøkonomi.

Det seneste årti har vist, at initiativer som “The Screening Room” ikke giver de større kommercielle eller samfundsmæssige fordele; musikbranchen er et godt eksempel på dette.

Biografejere over hele Europa vil bestræbe sig på at fortsætte med at tilbyde høj kvalitet og eksklusive filmiske oplevelser til en overkommelig pris, til publikum i alle aldre og alle samfundslag.

 

The International Union of Cinemas (UNIC)
UNIC – the International Union of Cinemas – repræsenterer interesser for biografforeninger og større biografkæder i 36 lande over hele Europa og nabolande.
UNIC’s hjemmeside tilbyder en lang række rapporter og data vedrørene filmindustrien og biografsektoren i Europa (http://www.unic-cinemas.org).

Kontakt:
Jan Runge, jrunge@unic-cinemas.org, Phone +32 485 469 203

Jan Runge
Chief Executive
Union Internationale des Cinémas | International Union of Cinemas | UNIC
Av. des Arts 10-11 boîte 11 | 1210 Brussels (Saint-Josse-ten-Noode) | Belgium
T +32 2 8809939 | M +32 485 469 203
jrunge@unic-cinemas.org | www.unic-cinemas.org