UNIC udnævner ny CEO


DB - ABLACKLKAURA (720x327)

Pressemeddelelse udsendt af UNIC – The International Union of Cinemas

Bruxelles, den 31. maj 2017: UNIC, Den internationale biografsammenslutning, der repræsenterer de største europæiske biografkæder og alle Europas biografforeninger, har i dag meddelt at Laura Houlgatte Abbott er udnævnt til unionens nye administrerende direktør.

Efter at have ansat som EU Affairs Executive i UNIC, vil Laura tiltræde som administrerende direktør i august, efter den hidtidige administrerede direktør, Jan Runge, vil søge nye udfordringer og flytte tilbage til Tyskland, hans hjemland.

UNIC’s Præsident Phil Clapp byder den nye CEO velkommen:

“Først og fremmest vil jeg gerne takke den hidtidige administrerende direktør Jan Runge for hans arbejde de sidste seks år. Den øgede indflydelse og kendskabet til ​​UNIC i hele Europa, som kan ses bevist i ansøgerfeltets kvalifikationer til denne rolle, fortæller om de resultater UNIC har opnået i Runges tid som leder af organisationen.

Jeg er især glad for, at Laura nu er blevet udnævnt til at bygge videre på de stærke fundament. Hendes bidrag til UNIC gennem de sidste par år har været enestående, og jeg og de øvrige bestyrelsesmedlemmer var enstemmigt enige om, at hun var den bedste person til at føre vores arbejde videre.”

I en kommentar til udnævnelsen udtaler Laura Houlgatte Abbott:

“Jeg er glad for UNIC’s bestyrelse har givet mig denne fantastiske mulighed for at fremme den blomstrende biograf-sektors kulturelle, sociale og økonomiske betydning.

Sammen med vores talentfulde team i Bruxelles ser jeg frem til at arbejde tæt sammen med vores medlemmer, partnere i filmindustrien og politikere for at sikre, at biografejernes synspunkter bliver hørt og forstået på både nationalt og EU-plan.”

Laura vil formelt overtage jobbet til august, men det er aftalt at hun vil bruge den kommende CineEurope-konference – UNIC officielle konference, der afholdes i Barcelona 19-22 juni – til at introducere sig for medlemmerne af UNIC og den øvrige filmbranche,  som den nye administrerende direktør for organisationen.

Om UNIC
Union Internationale des Cinémas/International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer biografforeninger og biografkæders interesser, og dækker 36 lande i Europa.

Om Laura Houlgatte Abbott
Laura blev ansat marts 2015 ansat som EU Affairs Executive i UNIC. Hun er kandidat fra videnskabeligt PO (Institut for Statsvidenskab i Strasbourg). Hun boede i Irland, før hun flyttede til Bruxelles i 2011. Hun arbejdede derefter for British Council og Federation of European Publishers. Laura taler flydende fransk, engelsk og spansk.

Kontakt:
Phil Clapp Phil.clapp@cinemauk.org.uk / +44 207 734 9551 / +44 7917 806887