UNIC’s årlige rapport om tilstanden i den europæiske biografsektor

The International Union of Cinemas (UNIC) har udgivet sin årlige rapport, som præsenterer trends i de 38 lande, som er repræsenteret gennem unionen, med 1,3 milliarder biografgæster og en omsætning på €8,1 milliarder – tæt på en fjerdedel af det globale biografmarked.

Rapporten kan læses HER 

Rapporten giver et indgående kig på den seneste udvikling i Europas blomstrende biografindustri. 2018 markerede det fjerde år i træk biografer over hele regionen kunne glæde sig over 1,3 milliarder besøgende, trods en beskeden tilbagegang på 3,4 procent i forhold til rekordåret 2018. Dette svarer til omsætning på €8,1 milliarder, hvilket understreger den fortsatte kulturelle, sociale og økonomiske betydning af biografer i Europa i dag og dets nøgleposition på verdensplan. 

Ovennævnte tal afspejler også biografernes fortsatte investeringer i forbedringer af biografoplevelsen, så den bedste kvalitet i forevisningen kan sikres. Europas spændende og varierede biografer afspejler ikke kun det brede, unikke varierede kulturlandskab, men modsvarer også publikums behov for et så bredt filmudbud som muligt.  

The International Union of Cinemas (UNIC) repræsenterer interesser for biografforeninger og biografoperatører, der dækker 38 lande i Europa og nabolande.