US-filminstruktører opsætter vejafspærring mod streamingfilm

Den amerikanske instruktørforening har opsat en vejafspærring for streamingfilm.

Den amerikanske instruktørforening (Directors Guild of America – DGA) har gjort hvad Oscar-akademiet for nylig nægtede at gøre: Skabt en ny regel som gør det sværere for film fra streamingtjenester af vinde DGA-awards.

Det drejer sig om film som udsendes simultant i biografer og på streaming, og film som slet ikke udsendes i biograferne, inden de udsendes på streamingtjenesterne. Denne type film skal i fremtiden ikke forvente at kunne vinde top-prisen, som uddeles årligt af den amerikanske instruktørforening.

DGA’s bestyrelse godkendte enstemmigt ændringen “i erkendelse af den unikke og kulturelle betydning biografoplevelsen har for både publikum og filmskabere”, meddelte instruktørforeningen i en erklæring.

Tidligere hed prisen ”Outstanding Directorial Achievement in Feature Film”. Den bliver nu ændret til  “Outstanding Directorial Achievement in Theatrical Feature Film.”

“DGA kan stolte bekræfte at film som først har været vist i biograferne, vil være det kendetegnende element i vores spillefilm-pris,” udtaler DGA-præsidenten Thomas Schlamme.