USA: ”Hobbitten: Femhæreslaget” fortsat på toppen

DB - BLACKHOBIIT (720x330)

Med Peter Jacksons “Hobbitten: Femhæresslaget” i spidsen, sørgede en række stærke film film for opsætningen i de amerikanske biografer steg hele 8 procent, ved afslutningen af juleferien.

Eneste nye film i de amerikanske biografer var ”The Woman in Black 2: Angel of Death” og “A Most Violent Year”.

Stigningen i opsætningen blev budt særdeles velkommen af de amerikanske biografer, efter et udfordringsrigt 2014, hvor omsætningen faldt 5 procent.

“The Woman in Black 2: Angel of Death” indtjente $15,1 mio. i åbningsweekenden. Uden Daniel Radcliffe, var de økonomiske forventninger til at overse, men alle forbehold blev gjort til skamme. Filmen modtog til gengæld en 24%-rating på Rotten Tomatoes.

J.C. Chandors “A Most Violent Year”, med Oscar Isaac og Jessica Chastain, indtjente i weekenden imponerende $188.000,- i kun fire biografer i New York og Los Angeles. Det giver et gennemsnit på $45.000,-. Filmen modtog en 89%-rating på Rotten Tomatoes, hvilket understøtter filmens Oscar-chancer.

“Hobitten: Femhæreslaget” var nummer et i USA for tredje weekend i træk. Filmen indspillede i weekenden $21,9 mio. og er globalt oppe på $722.9 mio. Milliard dollars-mærket er i sigte!

“The Interview” faldt til gengæld som en sten, til trods for salsantallet blev forøget fra 331 til 581. Filmen indspillede beskedne $1,1 mio. over weekenden, med et fald på hele 40 procent. Men det er hvad man kan forvente, efter filmene nu er tilgængelig på samtlige platforme i home entertainment-sektoren. Filmen har til dato totalt indspillet sølle 4,8 mio. i USA.

Næste weekend indtager ”Taken 3” de amerikanske biografer.

2dk - top 10 (720x384)