USA’s næststørste biografkæde køber Europas største

DB - ablackodeon (720x329)

AMC Theatres meddeler i dag at aftale er indgået om køb af Odeon og UCI Cinemas Group, Europas største biografkæde, fra det private equity-selskab Terra Firma for £921 mio.

Odeon-UCI gruppen har 242 biografer med 2.236 sale i England, Irland, Italien, Spanien, Østrig, Portugal og Tyskland, og sælger 90 millioner billetter om året. AMC ejer eller driver 385 biografer med 5.380 sale, beliggende primært i USA.

AMC er kontrolleret af Dalian Wanda, den gigantiske kinesiske ejendoms- og underholdningsgruppe. Wanda ejer den største private biografkæde i Kina og erhvervede AMC i 2012. Sidste år købte de også Hoyts, den næststørste biografkæde i Australien.

Wanda har længe kigget på Odeon, men prisen har hidtil være for høj. Men nu er der altså indgået købsaftale.

De mere end 20% det engelske pund er faldet siden “Brexit”-afstemning, har gjort biografkæden hundreder af millioner af pund billigere.

AMC er også i forhandlinger om at købe Carmike Cinemas i USA, hvilket vil gøre AMC til USA’s største biografkæde. Denne handel er dog løbet ind i problemer, da nogle af Carmikes auktionærer, efter AMC’s opfattelse, har vist sig at have urealistiske forventninger til Carmikes værdi.