Uventet stjerne i dansk filmsatsning

TV-journalist og forfatter Anders Agger er med som skuespiller, der spiller Anders Agger, i ny film af Hella Joof (Foto: Nordisk Film – pressefoto Mingo)

Man tager en af de senere års mest solgte bøger, Stine Pilgaards “Meter i Sekundet”. Den fik i øvrigt også De Gyldne Laurbær, så kvaliteten er i orden.

Så beder man som producent – Nordisk Film – en instruktør med masser af succeser i bagagen om at instruere filmen.

Det bliver Hella Joof, der blandt meget andet har instrueret “En Kort – En Lang”, “Oh Happy Day” og “Happy Ending”.

Hvad mangler man så?

Et overraskende valg kunne jo være at bede en kendt person, der ikke er skuespiller, om at være med i filmen.

Som sagt, så gjort: I bogen optræder journalisten Anders Agger, og det kommer han også til i den kommende film “Meter i Sekundet” – hvor han selvfølgelig spiller Anders Agger.

I pressemeddelelsen hedder det således om Anders Aggers rolle i filmen:

“I rollen som Anders Agger er han hovedkarakteren Maries store inspirationskilde, og helt tilfældigt støder hun på ham i den lokale brugs. Det bliver til flere møder mellem Anders og Marie, og møderne skal vise sig at få betydning for Maries tilværelse i Velling.”

På sin profil på Instagram har Agger også delt nyheden i dag (26. januar), med en lidt mere “vestjysk” beskrivelse (Agger bor i Vestjylland):

“I dag skriver nogle derude, at jeg skal være med i filmatiseringen af “Meter i Sekundet”, og det er rigtigt: Jeg får måske fem replikker i rollen som mig selv. Eller hvem jeg nu er 🙃Det synes jeg er mest praktisk og tilpas meta.”

“Altsammen i kæmpe respekt for min skrive-ven, Stine Pilgaards loyale og morsomme roman. Og for Hella Joof, der skal begå den. Jeg vil tro, at min spillestil i de korte scener er en mellemting mellem Karl Stegger og Larry Hagman 😀 nu mangler jeg kun i resten af livet at få en tatovering og se fodbold med mine brødre i Argentina, så tør jeg ikke mere…”

Anders Agger er en af Danmarks mest populære journalister og er landskendt for sit arbejde både bag og foran skærmen, hvor man har kunne følge ham i DR-programmer som ”Indefra med Agger” og ”Anders og Anne-programmerne”, samt som forfatter til blandt andet bogen ”Kærlighed”.

Anders Agger har igennem sin årelange karriere modtaget flere priser for sit journalistiske arbejde, herunder Modersmål-prisen, som han blev tildelt i 2021.

Filmen optages blandt andet i Ringkjøbing-Skjern kommune, og den ventes at få premiere i biograferne i vinterferien 2023.