Værløse Bio med på recliner-bølgen

Nu kan man også læne sig helt tilbage og lægge sig behageligt til rette, når man ser film i Værløse Bio.

Biografdirektør Tine Kirkeballe har fået installeret 32 topmoderne reclinerstole forrest i Sal 1, og der er især tænkt på det yngre publikum og de krav, der i dag stilles til en tidssvarende biograf.

Den hyggelige biografsal har dannet rammen om alverdens store filmoplevelser siden 1954 og de nye tiltag skal bidrage til at sikre biografen mange år frem.

I oktober 2019 blev der således også installeret et topmoderne lydanlæg i sal 1. salen, der ved samme lejlighed blev ombygget med to repos’er på de forreste rækker, og i sidste uge blev der så installeret 32 nye reclinerstole i salen. De står forrest på grund af den tilbagelænede vinkel, der opstår, når man lægger sædet helt tilbage.

Sal 1 har tidligere haft plads til 145 gæster, men efter stolenes ankomst er antallet reduceret til 120 og man kan således konstatere, at der satses på kvalitet, snarere end kvantitet og Tine Kirkeballe håber på, at nyheden kan tiltrække yngre publikum fra en endnu større del af lokalområdet.

De gamle 25 gamle stole, der blev skruet løs og fjernet fra salen onsdag aften efter sidste forestilling og venter nu på en ny ejer, idet Tone Kirkeballe håber at kunne sælge dem samlet og gerne til en mindre biograf, f.eks. i provinsen.

Investeringerne stopper dog ikke ved Sal 1. Tine Kirkeballe pusler også med planer for Sal 2.

Det er planen, at også Værløse Bios sal 2 skal fornyes, men det er ikke sikkert, at det blive på samme måde, for Tine Kirkeballe har andre planer for især de forreste pladser, hvor det kunne tænkes, at der kommer sofastole, men det kommer vi til at se på et senere tidspunkt.

Værløse Bio blev startet i 1950 af ægteparret Gunnild og Martin Jensen, der startede med at vise film på Kirke Værløse Kro, men den nye biograf, der kom i 1954, havde en egentlig biografsal og fin foyer og dannede i mange år rammen om områdets filmoplevelser.

I 1984 blev biografen købt af Værløse Kommune, der forpagtede den videre til ægteparret Dorthe og Keld Petersen og i dag er det deres datter, Tine Kirkeballe, der forpagter biografen. Værløse bio blev i 1991 valgt til ’Årets Biograf’ i Danmark.

Foto: Mikkel Kjølby