Verdens første permanente Virtual Reality-biograf er åbnet i Amsterdam

DB - ABLACKVIRTUAL (720x323)

I stedet for at gå ind i en biograf for at se en film på et kæmpe lærred, kan din næste filmoplevelse være med et Virtual Reality-headset spændt fast til hovedet.

I 2015 eksperimenterede Samhoud Media med Virtual Reality-biografer, rundt om i Europa. Men nu har selskabet etableret sin første permanente Virtual Reality-biograf i Amsterdam.

Andre permanente Virtual Reality-biografer forventes at åbne i London, Paris, Berlin og Madrid senere i året.

I modsætning til en traditionel biograf, har Virtual Cinema ikke et lærred med stole vendt mod lærredet. I stedet sidder biografgængerne i drejelige stole og med en Samsung Gear VR og et par Sennheiser HD 201 hovedtelefoner på hovedet. Publikum kan frit dreje i deres stole for at se Virtual Reality-film i 360 grader.

At kalde det foreløbige Virtual Reality-indhold for ’film’, er måske at spænde buen vidt. Foreløbig kan man kun opleve en pakke Virtual Reality-film af 35 minutters varighed. Billetterne til Virtual Reality-biografen koster €12,50.

DB - ABLACKVIRTUAL1 (720x328)

De foreløbige Virtual Reality-videoklip som vises, er dybest set kun designet til at præsentere hvor fordybende Virtual Reality kan være.

Virtual Reality står foran en større udrulning. Virtual Reality headsets som Oculus Rift og HTC Vive er lancereret og kan nu give forbrugerne en forsmag på, hvilke muligheder Virtual Reality åbner op for. Samsungs Gear VR blev lanceret sidste år, og er allerede blevet et hit.

På dette års Mobile World Congress annoncerede Facebooks CEO, Mark Zuckerberg, at mere end 1 million timers VR videoindhold er blevet set med Gear VR.

Det er for tidligt at sige, om Virtual Reality-biografer er bæredygtige. Men én ting er sikkert: Det vil altid være temmelig mærkeligt at sidde i et rum, hvor alle har et Virtual Realit-headset på. Salen kan være fyldt, men du er stadig isoleret i din helt egen verden.

Virtual Reality-biografen ligger i Oosterdokskade 5, 1011 AD Amsterdam, hvis du er i nabolaget og har lyst til at tjekke det ud.

DB - ABLACKVIRT1 (720x322)