“Vi har også savnet dig”

Danske Biografer står sammen med resten af biograf- og filmbranchen bag den ny kampagne

I sidste uge fik de danske biografer lov til at åbne salene for gæster, og de danske filmlærreder kan igen vise nye danske og udenlandske film.

Det markerer brancheforeningen Danske Biografer og filmdistributørernes forening Fafid, med opbakning fra store dele af film- og biografbranchen, ved at lancere en kæmpemæssig reklamekampagne.

Budskabet er lige så enkelt, som det er vigtigt at slå fast: ”Kom trygt tilbage – vi har også savnet jer”. Kampagnen vil blive vist i TV-reklamer, annoncer i aviserne og i outdoor-reklamer. Og så vil kampagnen naturligvis også få et liv viralt via de sociale medier, håber både Fafid og Danske Biografer.

”Det er allerede længe siden, at vi i branchen besluttede at samles om en genåbnings-kampagne. Og vi var sikre på, at vores gæster længes efter at komme tilbage i biograferne – derfor blev det vores budskab, at det er trygt og sikkert at besøge biografen, og at biografen også har savnet sine gæster,” siger Mads Nedergaard, direktør for filmdistribution i The Walt Disney Company Nordic og formand for Fafid.

Med økonomiske støtte og sikkerhed for opbakning til kampagnen både fra interessenter, medlemmer og samarbejdspartnere (Filminstituttet (DFI), Biografklub Danmark (BKD Fonden), NORDISK FILM A/S, FAFID og DB) gav man opgaven til rklamebureauet Starfighters, der i løbet af kort tid har skruet en vedkommende og appellerende kampagne sammen.

”Vi er glade for at have fået opgaven, og gik ret hurtigt efter at illustrere, hvordan biografgæsterne i løbet af corona-perioden forsøgte at kompensere for de manglende biografbesøg ved at lave hjemmelavede popcorn-bægre og et forhæng foran den computerskærm, der mange steder via streaming har stået for filmoplevelserne,” siger Tine Meincke Peerson, der er projektleder hos Starfighters.

Formålet er at understrege, at biograferne har fuldt fokus på sikkerheden og trygheden hos sine gæster, og at man i hver enkelt biograf lever op til de retningslinjer og påbud, som myndighederne har udstukket.

”Det har virkelig været nogle svære uger for mange af vores medlemmer i Danske Biografer, og derfor er det også for os helt oplagt at være med til at sparke genåbningen i gang for alvor med denne kampagne. Jeg håber, det er med til at overbevise vores potentielle gæster om, at de med forventningens glæde og stor sindsro kan købe billet til deres næste filmoplevelse,” siger formand for Danske Biografer Mette Schramm.

Kampagnen lanceres via sociale medier og online i løbet af uge 23, og vil blive rykket ind som annoncer i de landsdækkende medier og på TV i den følgende tid.

For nærmere info:

For Fafid: Formand Mads Nedergaard, tlf. 4061 2769

For Danske Biografer: Formand Mette Schramm, tlf. 2062 0317, eller direktør Lars Werge, tlf. 2986 6707