“Vildmænd” får premiere til januar

Premieren på filmen “Vildmænd” blev udskudt af Nordisk Film i oktober – nu får den premiere i starten af det ny år (Foto: Pressefoto/Nordisk Film)

Den debuterende instruktør Thomas Daneskov har formentlig haft nogle neglebidende uger, siden producenten Nordisk Film i oktober måned besluttede, at premieren på hans film “Vildmænd” skulle udskydes.

Årsagen var det ulykkelige sammenfald mellem en tragedie i Norge, hvor en dansk mand med bue og pil myrdede fem nordmænd. Ved et angreb i Kongsberg blev fem mennesker – fire kvinder og en mand – dræbt, da en 37-årig mand gik til angreb med bue og pil og et stikvåben.

Handlingen i “Vildmænd” er centreret omkring en dansk mand, der iklædt pels og en tilsyneladende accellererende midtlivs-depression går rundt i den norske vildmark med bue og pil.

Af hensyn til de efterladte og i det hele taget på grund af de særlige omstændigheder valgte Nordisk Film i oktober måned at blokere for den planlagte premiere 11. november.

Nu får filmen i stedet premiere 13. januar 2022, hvilket Nordisk Film Distributions direktør, Frederik Honoré, begrunder i en pressemeddelelse:

“Vores film har ikke noget at gøre med den tragiske hændelse. Men vi udsatte filmen i respekt for de pårørende, og tre måneder virker som en respektfuld periode at vente,” siger Honoré.

“Vildmænd” har Rasmus Bjerg i hovedrollen, og den norske karakterskuespiller Bjørn Sundquist har også en væsentlig rolle i filmen, der bedst kan betegnes som en sort komedie.

Se listen med de kommende premierefilm her