”Vue” rapporterer om stor stigning i tilskuerantallet til Event Cinema

DB - VUE (720x328)

Den engelske biografkæde Vue forventer at sælge dobbelt så mange billetter til “Event Cinema” i 2014.

Den engelske biografgigant Vue Entertainment, som blev overtaget af en gruppe canadiske investeringsselskaber for $1,5 mia. i juni, forudsiger en stor stigning til Event Cinema.

Biografkæden, der drives af Tim Richards, fortæller at et “rekordstort antal” mennesker så Event Cinema i 2013, hvilket betød en 50 procent stigning til disse forestillinger.

Den danske biografkæde CinemaxX er også under Tim Richards paraply.

Biografkæden forventer efterspørgslen efter opera, ballet, teater, musik og sportsbegivenheder vil fortsætte. Antallet af tilskuere kan man roligt forvente vil stige til det dobbelte i 2014.

Richards fortæller: “Vue Entertainment har investeret kraftigt i at tilbyde den bedst mulige state-of-the-art oplevelse, fuldt digitale biografer og audiovisuel teknologi i alle vores 83 biografer”, som en del af vort mål om at give biografgængere adgang til Event Cinema-forvisninger, udover almindelige forestillinger med spillefilm.

“Vi er forpligtet til at yde noget for alle. Fra levende musik, koncerter, opera og ballet til sportsbegivenheder og kunstudstillinger. Vi er virkelig stolte over at kunne tilbyde større adgang til kunst og underholdning til publikum over hele England,” forklarer Richards.

Den mest succesfulde Event Cinema-forestilling til dato i England, var den ene forestilling på den 75 minutter lange episode af ”Doctor Who”, i anledning af tv-seriens 50-års jubilæum, i november 2013.

Andre Event Cinema-forestillinger har omfattet præsentationer af National Theater live’s ”The Audience” med Helen Mirren som dronning Elizabeth den 2. og udstillinger af Manet og Vermeer, samt Robbie Williams live fra Tallinn.

Event Cinema-forestillinger i 2014 vil omfatte den direkte udsendelse af National Teaters ”War Horse” og ”King Lear”, instrueret af Sam Mendes, forestillinger fra English National Opera herunder Peter Grimes, Terry Gilliams genfortælling af Cellini, Elton John live fra Caesar’s Place i Las Vegas, og ”Vikings Live” fra British Museum.