”X-Men: Apocalypse” åbner med $65 mio. i USA

DB - ABLACKMEN (720x330)

Bryan Singers ”X-Men: Apocalypse” vandt med lethed weekenden i USA med en indspilning på $65 mio. Det er dog 30% dårligere end Singers ”X-Men: Days of Future Past” i 2010. Årsagen til nedgangen skal ses i lyset af at sidstnævnte fik gode anmeldelser. Det kan man ikke påstå den nyeste har fået.

Filmen åbnede i flere lande, deriblandt Danmark, sidste fredag. Det globale indspilning har derfor, med raketfart, nået $265,8 mio. Filmen har kostet $178 mio. at producere.

Filmen blev modtaget med en 48%-rating på Rotten Tomatoes og en “A-”-rating på CinemaScore.

Men mens den seneste ”X-Men”-film måske ikke helt har indfriet forventningerne, er det dog for intet at regne, når man ser på weekendens anden åbning: ”Alice i Eventyrland: Bag spejlet”, som må betegnes som en ren flop. Filmen indspillede kun $28,1 mio. de første tre dage i USA og mod modtaget at temmelig dårlige anmeldelser. Det er en nedgang på 70% i forhold til originalen. Filmen kostede $170 mio. at producere.

“Alice i Eventyrland: Bag spejlet” blev modtaget med en 29%-rating på Rotten Tomatoes og en “A-”-rating på CinemaScore.

Denne film ødelægger Disneys sejrsgang, som i 2016 har omfattet kæmpe-succeser som ”Captain America: Civil War” ($1,1 mia.), “Zootropolis” ($992 mio.) og “Junglebogen” ($880 mio.). Filmene er de tre mest indspillende foreløbig i 2016.

Næste weekend åbner ”Mig før dig” og ”Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” i USA.

1abcsjskd (720x441)